Sabtu, 14 September 2013

SUDAH TIBA MASANYA

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua yang sudi melayari blog kami. Jutaan terima kasih yang tak terhingga.

Tajuk di atas sengaja saya tulis begitu untuk memberi peringatan terutamanya pada diri sendiri yang sering tidak memanfaatkan masa dengan sebaiknya. Alhamdulillah Allah masih memberi kesempatan hidup hingga saat ini. Masa yang lepas tak dapat diambil kembali.Apa yang penting sekarang adalah kembali menyedari bahawa hidup ini jangan disia-siakan dan mesti dimanfaatkan sebaik mungkin demi mencari keredhaan Allah.

Sebelum saya memanjangkan bicara, terlebih dahulu saya minta ampun dan maaf atas segala salah silap saya dalam usaha berkongsi peluang bisnes yang sangat bermanfaat ini.

Seboleh mungkin saya ingin meringkaskan bicara kali ini. Mungkin ada yang bertanya kenapa perlu meneruskan bisnes mygoldenduck. Jawapannya ada dalam setiap penulisan dalam blog ini dan saya sarankan yang melayari blog ini bacalah dengan penuh perhatian. Dalam kesempata kali ini saya hanya ingin menyentuh kenapa kita masih belum mencapai kejayaan.

Setelah bermuhasabah dan menilai semula perjalanan bisnes. akhirnya saya akur bahawa berjayanya seseorang itu adalah terletak kepada diri sendiri. Apa yang kita ada dan persekitaran kita hanyalah alat untuk proses kejayaan kita. Jika kita mahu berjaya, kitalah yang bertanggungjawab penuh untuk memastikan ianya berlaku. Dalam bahasa mudah jika fikir saya boleh, saya mesti  melakukan semua syarat untuk kejayaan menjadi kenyataan kerana berjaya melaksanakan setiap syarat kejayaan, itulah kejayaan, insyaAllah.

Akhir kata untuk kali ini ialah SUDAH TIBA MASANYA untuk tidak lagi membiarkan masa berlalu tanpa dimanfaatkan untuk kejayaan dunia dan akhirat. Semoga Allah memberi kekuatan untuk saya mencapai setiap hajat yang diredhaiNya, Wallahualam.

Yang benar

Mos sahid Sahudi

0138411358

Selasa, 18 Jun 2013

Peluang untuk semua

Peluang selalu datang. Dalam peluang ada kejayaan. Peluang terbuka untuk semua. Terpulang kepada kita untuk mengambil peluang yang ada. Oleh itu jangan lepaskan peluang sekiranya peluang itu bakal membawa kejayaan untuk kita. Persoalan sekarang adakah yang datang itu benar2 peluang yang sesuai untuk kita?

Saya akan membicarakan peluang yang saya ada iaitu peluang perniagaan sendiri dengan modal mula yang rendah, risiko yang rendah namun boleh memberi peluang pendapatan yang hebat.

Mulakan dengan mencuba produk untuk mendapat keyakinan akan bagusnya produk tersebut. Kemudian bila dah yakin, mulakan berkongsi kebaikan produk atau jual. Dapat untung runcit. Bila pembeli tadi pun yakin, ajak dia jadi pengguna dan penjual macam kita. Kita dapat bonus. Jadikan dia rakan bisnes yang sama matlamat untuk sama2 berjaya. Bila proses ini terus berlaku maka perniagaan kita akan terus berkembang dan sekaligus pendapatan kita akan berlipat kali ganda.

Ringkasnya cuba RUICAO, yakin, jual, dapat rakan bisnes,,bisnes berkembang insyaAllah pendapatan meningkat. Bagaimana nak mulakan peluang ini, hubungi saya sekarang. Terima kasih.

0138411358 ( Mos Sahid) boleh layari facebook mos sahid sahudi. 

Ahad, 2 Jun 2013

KESIHATAN ADALAH KEKAYAAN

Alhamdulillah, Allah masih memberi aku hidup sehingga hari ini. Sudah sebulan aku berhijrah ke bumi bertuah Selangor. Masih banyak yang perlu aku pelajari terutamanya selok belok bisnes. Cabaran ada di mana-mana. Hidup perlu diteruskan walaupun terpaksa melalui ujian samada kecil ataupun besar. Agi idup,agi ngelaban.

Kepada yang mengikuti perkembangan blog ini, saya ucapkan jutaan terima kasih. Allah jua yang dapat membalas jasa kalian. Hari ini saya nak sentuh tentang pentingnya kesihatan anugerah Allah yang perlu di pelihara. Mencegah lebih baik dan lebih murah. Bayangkan kos pembedahan jantung yang menelan puluhan ribu dan mungkin ratusan ribu. Dengan mengamalkan pemakanan sihat dan cara hidup sihat, insyaAllah kita boleh menghindarkan diri dari masalah yang saya sebutkan.

RUICAO telah terbukti membantu ramai orang semboh, insyaAllah. Boleh layari testimoni samada dalam youtube atau dalam catatan dalam blog ini. Cubalah ruicao hari ini. Boleh berhubung terus dengan kami. Ruicao terus dihantar ke alamat anda. 

Terima kasih. 

Mos Sahid Sahudi 0138411358



Khamis, 2 Mei 2013

RUICAO - SUPPLIMENT FOR ALL !

Assalamualaikum & salam pertemuan kepada semua sahabat yang mengikuti perkembangan Mygoldenduck & juga product-product RUICAO.


Bertemu kembali setelah sekian lama saya menghilang. Walaupun lama tidak mencoretkan cerita di blog ini tapi Product RUICAO tetap di hati saya. Apa buktinya? Buktinya adalah setiap hari saya tetap mengambil suppliment RUICAO ini iaitu Ginkgo, Ginseng, Tian Li dan juga Susu C2joy.


Alahamdullillah setakat hari ini kesihatan saya masih terkawal dan masih belum ada mengalami sakit2 yang kronik dan minta Allah jauhkan dari penyakit2 kroni atas asbab saya mengamalkan suppliment RUICAO setiap hari dari hujung 2009 hingga kini. Insha-Allah saya sekeluarga akan terus setia menggunakan product ini sebagai makanan tambahan (Suppliment) kami sekeluarga. Ini kerana banyak manfaat yang telah kami sekeluarga nikmati.


Sejak dari awal tahun hingga saat ni saya sering menerima panggilan dari sahabat2 yang melawati blog ini untuk bertanyakan berkenaan product RUICAO terutama sekali dalam tempoh sebulan dua ini. Kebanyakan ingin mendapatkan maklumat tentang keberkesanan product terhadap badan yang mengalami penyakit kronik terutama HIV positif. Ada juga yang bertanya untuk penyakit2 lain seperti athsma, kencing manis, darah tinggi & juga strok.


Setelah diberi penjelasan dalam beberapa kali perbualan telefon akhirnya mereka mencuba dan kebanyakan mereka dapat menikmati kesan yang baik. Ada yang sudah pulih tidak kurang juga yang beransur pulih.


Untuk diri saya sendiri & keluarga pengambilan supplement ini RUICAO ini amat penting sebagai langkah pencegahan kerana kami sekeluarga tidak sanggup melihat ada antara ahli keluarga yang mengalami penyakit terutama sakit kronik. Kami sangat menitik beratkan kesihatan. Apabila ada ahli yang mengalami demam atau perubahan suhu badan perkara yang pertama di lakukan adalah menambahkan dos ketika meminum Product Ruicao. Di dalam pemikiran kami sekeluarga kami akan cuba mengelak untuk minum atau makan ubat dari pihak doktor. Kalau pun pergi berjumpa untuk doctor adalah untuk memastikan jenis penyakit atau tahap sakit yang dihidapi. Setelah itu kami akan mengguna Product RUICAO untuk process pemulihan.


Ini kerana kami percaya seteleh hampir 4 tahun mengamalkan, Product RUICAO (Ginseng,Gninkgo,Tianli&susu C2joy) dapat membantu untuk process pemulihan. Tambahan pula berdasarkan maklumat, tujuan asal kajian di buat selama lebih 50 tahun oleh Prof Sun Zai Ming terhadap penghasilan product RUICAO adalah untuk mencari formula untuk mengembalikan fungsi badan manusia kepada fungsi asal secara semulajadi. Maka terhasillah formula product RUICAO ini yang sehingga kini tidak dapat di tiru.


Berdasarkan tujuan penghasilan tersebut dapat saya famahi apabila manusia itu mangalami sesuatu penyakit ini bermakna ada berlakunya gangguan sistem dalam badan manusia tersebut. Apabila meminum Product Ruicao sistem badan dapat di pulihkan secara semulajadi & proses penyembuhan berlaku.


Berdasakan kefahaman ini juga apabila kita sentiasa mengamalkan pengambilan Product Ruicao setiap hari, ini bermakna fungsi sistem dalam badan kita dapat di jaga secara semulajadi & di dapat melawan segala penyakit.


Antara perkara yang menyebabkan fungsi sistem dalam badan terganggu adalah makanan yang tidak terkawal dari segi zat atau khasiat. Kurang bersenam, keadaan persekitaran yang tercemar dan lain2.


Oleh itu saya sarankan sahabat2 di Malaysia, Singapura mahupun di Indonesia yang pernah mengambil Suppliment Ruicao atau yang sedang mencari2 produk kesihatan untuk diamalkan agar memilih & terus mengamalkannya minum RUICAO setiap hari sampai bila2 kerana ia tidak akan merugikan diri anda serta keluarga kerana apabila anda dihidapi sesuatu penyakit pada ketika itu wang sudah tiada nilainya. Pencegahan itu lebih baik dan murah jika dibandingkan dengan mengubati. Jika anda rasa Kesihatan itu mahal tapi masih boleh di beli dengan wang silakan amalkan kehidupan seperti biasa tanpa supplement atau makanan tambahan.


Jom amalkan suppliment. Carilah product yang sesuai untuk diri anda. Jika belum terjumpa cubalah product RUICAO ini atau jika sudah cuba yang lain tapi tiada kesan cubalah Product Ruicao ini. Kita berusaha ketentuan di tangan tuhan. Adalah mustahil kita mendapat kesihatan yang optimum tanpa usaha walaupun tuhan mampu memberinya untuk anda. Setiap yang berlaku pasti ada sebab.

Terima kasih kepada semua pemanggil yang menelefo
n saya bertanyakan soalan. Walaupun hampir 95% dari pemanggil yang belum dapat bersua muka dengan saya tapi saya harap jawapan yang diberikan dapat membantu anda dan hand phone saya sentiasa terbuka menerima panggilan anda semua. Keikhlasan anda mencari sesuatu kebaikan pasti akan ada pertemuannya. Yakin & percayalah...Bertemu kita di lain waktu..


Bagi sesiapa yang ingin menjadi pengedar atau atau pelanggan RUICAO atau mahu mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan Product & Program Usahawan Mygoldenduck silalah hubungi saya atau rakan2 tidak kira dimana anda berada sama ada di Malaysia , Singapura Mahupun Indonesia...


FAUZI
012-2983546
mohdfauzi_bachok@yahoo.com


Sekain jumpa lagi...

Ahad, 21 April 2013

Hijrah untuk kehidupan lebih baik insyaAllah

Alhamdulillah setelah berada di pasaran sekitar awal 90an, RUICAO telah terbukti membantu menyelesaikan masalah kesihatan dari masalah biasa sehingga hiv, insyaAllah. Bukan mudah untuk sampai ke tahap sekarang memandangkan begitu banyak saingan produk kesihatan di pasaran.

Saya salah seorang yang telah mendapat manfaatnya. Jualan kumpulan saya sendiri telah mencecah lebih RM100000 dan insyaAllah akan terus meningkat kerana sentiasa ada pembelian ulangan dan pelanggan2 baru yang salah satunya daripada sumber blog ini. Dari Perlis hingga ke Sabah dan juga dari negara jiran Singapura dan Indonesia.

InsyaAllah bagi mereka yang belum pernah atau mahu mengamalkan kembali ruicao boleh terus berhubung dengan saya atau rakan2 kongsi saya yang boleh diperolehi dari blog ini.

Jumpa lagi di bumi Selangor. Hijrah untuk kehidupan lebih baik, insyaAllah.

Mos Sahid Sahudi 0138411358.